Blog

 

Ett fungerande samarbete på arbetsplatsen är värdefullt

Runt bordet sitter tre leende män: produktionschef Tero Syrjälä, arbetarskyddsfullmäktig Matias Loukko och huvudförtroendeman Tomi Mäki-Tarkka. Av minerna är det lätt att se att samarbetet fungerar och att det görs med hjärtat. Jag bestämde mig för att ta itu med...

Arbetsglädje och arbetshälsa är inte en enmans- eller enkvinnasshow

Det har redan i några års tid skrivits och talats så mycket om välbefinnande i arbetet att man börjar få nog. Temat är viktigt – det förnekar jag inte. När jag läser om eller ser på aktualitetsprogram om temat blir jag ändå ibland irriterad. Nästan utan undantag behandlas välbefinnande i arbetet som om det vore en fråga för arbetsgivaren och chefen. Perspektivet är med andra ord rätt ensidigt, eftersom detta naturligtvis är en gemensam sak för oss alla.

Katri Rientamo – ”Kvaliteten kontrolleras och utvecklas ständigt”

Katri Rientamo hade precis påbörjat en svetsarutbildning vid Jalasjärvi vuxenutbildningscenter när hon råkade se en annons där man sökte en svetsare för läroavtalsutbildning på Relicomp. Tanken på att – med ett starkt praktiskt inslag – studera till ett yrke vid sidan om arbetet lät bra.

VD:SKAPETS OLIDLIGA LÄTTHET

I början av januari hade det gått 10 år sedan jag började som vd för Relicomp. När jag ser tillbaka känns det som att hela världen har förändrats och som om ingenting är som förr. Men är det så?

TONI KORPELA: ARBETSUTVECKLAREN INLEDER UNDERSÖKNINGAR

Jag fick anställning som metodutvecklare på Relicomp våren 2010, men övergick snart till produktionsplanering och arbetsledning. I början av 2016 slöts cirkeln då jag återvände till mitt ursprungliga arbete som metodutvecklare på heltid.

MARIA PIETARI: FRÄN VÅRDBRANCHEN TILL KANTSÅGARE

Jag ville byta från en kvinnodominerad till en mansdominerad bransch och sökte efter något mer permanent. Jag fick arbete som kantsågare på Relicomp efter en sysselsättningskurs för ungefär nio år sedan Sedan 2013 har jag fungerat som huvudförtroendeman. Jag hade olika vikariat som tandskötare i över tio års tid och tröttnade när det inte fanns något fast jobb.