Blogi

TERO SYRJÄLÄ VASTAA: MILLAINEN TYÖNANTAJA RELICOMP ON?

Millainen Relicomp on työnantajana? Tämä kysymys kysyttiin Relicompin hitsaamon työnjohtajalta Tero Syrjälältä. Terolla on takanaan jo pitkä tausta Relicompilla. Kaikki alkoi marraskuussa 2004, kun Tero aloitti yhtiössä hitsaajana.

JOUNI OJALA: OPISKELUPROJEKTIEN KAUTTA ”OIKEISIIN TÖIHIN”

Aloitin Relicompilla heinäkuun alussa lähettämön esimiehenä. Talo oli jo tuttu, sillä tutustuin Relicompiin jo insinööriopintoihin liittyvän projektityön merkeissä. Pääsin myös tekemään kaikki opintoihin liittyvät harjoittelut, kesätyöt sekä lopputyöni tänne....

JUKKA KORPINEN: SÄRMÄÄJÄ 30 VUODEN KOKEMUKSELLA

Ennen särmäyskoneen käyttö oli käsityötä. Piti säätää, ruuvata ja veivata käsin. Liikkuvia takavasteita ei ollut. Työ oli paljon hitaampaa, sillä koneet toimivat lyönti kerrallaan, jonka jälkeen piti vaihtaa metallilevyn asentoa. Ne olivat lekahommia. Ennen oli tyyli,...

JUHA-MATTI MURTONEN: EI PELKKÄÄ KAPULAN VAIHTOA ROBOTIN KANSSA

”Kyllähän se on mielekästä, että saa tehdä asioita aivan kuin itse haluaa. Kukaan ei ole sekuntikellon kanssa seljän takana. Se on hienointa – Relicompilla saa toimia aika itsenäisesti. Meidän myyntitykki halusi minut väen väkisin tänne robottihitsaajaksi vuonna 2007. Kai se oli nähnyt, että pystyn sitä tekemään. Hitsarin hommaa olin tehnyt aiemminkin.

MIKA SORRI: RISTUS NOTTA MIKÄ MESSUHÄRDELLI!

Niin siinä taas käytihin, notta viime vuoatisten messujen väsymykse jäläkehe luvattihin toisillemma pyhästi ja sormet ristis kautta kiven ja kannon, notta ens vuanna teherähän kaikki ajoos valamihiksi ennen messuja. Ettei sitte taas olla tollikos ja häsyyllä viimme tingas, niinku aina enne.

TONI KORPELA: TYÖNKEHITTÄJÄ ALOITTAA TUTKIMUKSET

”Minut palkattiin Relicompille menetelmäkehittäjäksi keväällä 2010, mutta siirryin pian tuotannonsuunnittelijaksi ja työnjohtoon. Alkuvuodesta 2016 ympyrä sulkeutui, sillä palasin täysipäiväisesti alkuperäiseen työhöni menetelmäkehittäjänä.

MARIA PIETARI: HOITOALALTA SÄRMÄÄJÄKSI

”Halusin vaihtaa naisvaltaiselta alalta miesvaltaiseen ja etsin jotain pysyvämpää. Pääsin Relicompille särmääjäksi noin yhdeksän vuotta sitten työllistämiskurssin kautta. Pääluottamusmiehenä olen toiminut vuoden 2013 alusta alkaen. Tein hammashoitajana yli kymmenen vuoden ajan sijaisuuksia ja kyllästyin, kun vakituista työtä ei löytynyt.