Yritys

RELICOMP ON SUOMALAINEN OHUTLEVYTEKNOLOGIAAN ERIKOISTUNUT METALLITEOLLISUUSYRITYS

Relicomp Oy on vuonna 1992 perustettu suomalainen, Kurikassa toimiva ohutlevyteknologiaan erikoistunut metalliteollisuusyritys. Yhden perheen autotallista liikkeelle lähteneen perheyhtiön liikevaihto on tänä päivänä yli 28 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää noin 140 metallialan ammattilaista.

Tarjoamme asiakkaillemme teräksenlujaa palvelua aina tuotekehityksestä ja suunnittelusta komponenttien valmistukseen ja järjestelmätoimituksiin. Laaja asiantuntemuksemme, pitkäjänteinen kumppanuus sekä tuoterakenteiden ja toimintaprosessien jatkuva parantaminen ovat nostaneet Relicompin ohutlevyteknologian ja -muotoilun kehityksen kärkeen. Valmistamme kaikki tuotteet alusta loppuun saakka itse omissa tiloissamme. Sen ansiosta voimme myös varmistaa, että tuotteidemme laatu on aina korkea.

Menestyksemme salaisuus on etenkin laatu- ja kehitystyö sekä osaava, sitoutunut henkilökunta. Hyvä työilmapiiri lisää ihmisten motivaatiota kehittyä ja edetä urallaan, ja se välittyy myös asiakkaillemme. Laatuun panostamme heti tuotekehityksestä lähtien: kun tuote on huolellisesti suunniteltu, on sen valmistaminen suoraviivaista ja lopputulos laadukasta.

KILPAILUEDUT

Laaja palvelu- ja tuotekattaus

Olemme panostaneet alusta saakka palvelutarjontamme kehittämiseen ja kokonaisvaltaisuuteen. Investoimme laitteisiin ja uusiin ratkaisuihin aktiivisesti, jotta voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin kattavammin palveluita. Teemme tehtaassamme kaiken aina tuotekehityksestä kokoonpanoon asti. Näin myös laatu ja toimitusvarmuus ovat omissa käsissämme.

Korkea laatu

Seuraamme ja valvomme jokaista tuotannon vaihetta tarkasti, jotta löydämme mahdolliset virheet ja voimme korjata ne ennaltaehkäisevästi. Kasvavalla kehitysosastollamme työskentelee jo seitsemän henkilöä, jotka seuraavat prosessejamme ja valvovat, että laatu säilyy hyvänä. Laatu on tärkeä tekijä tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä, sillä kun pohja on kunnossa, on sen päälle helppo rakentaa.

Toimitusvarmuus

Korkean toimitusvarmuutemme salaisuus piilee tuotannon huolellisessa suunnittelussa ja sen tarkassa toteuttamisessa. Tämä vaatii aktiivista kommunikointia eri osastojen ja tuotannon suunnittelun välillä.
Varaudumme seuraavaan työvaiheeseen jo ennen sen alkamista, jotta työ etenee sujuvasti. Näin missään vaiheessa ei jouduta juoksemaan aikataulua kiinni, joten myös toimitusvarmuus pysyy korkeana.

Asenne ratkaisee. Aina.

Meille asiakaslähtöisyys tarkoittaa ratkaisujen rakentamista yhdessä asiakkaan kanssa. Lupaamme, että kanssamme toimiminen on helppoa, ryhdikästä ja systemaattista. Tuottoisa yhteistyö alkaa aina onnistuneesta ensimmäisestä askeleesta.

Kestävä kehitys on osa arkeamme

Haluamme tehdä oman osuutemme puhtaamman ympäristön puolesta. Siksi olemme tehneet toiminnassamme merkittäviä panostuksia, investointeja ja arvovalintoja. Niillä tuemme kestävää kehitystä ja ympäristön hyvinvointia. Henkilöstömme voi olla ylpeä valinnoistamme.

TARINA

Relicompin tarina alkoi vuonna 1992 eräästä pohjalaisesta autotallista. Yrityksen perustaja Reino Kangas oli valmistanut ruiskupuristettuja muoviosia oman toiminimensä alla jo jonkun aikaa, ja toiminta kohti ohutlevyteknologiaan keskittyvää metalliteollisuusyritystä kasvoi ja kehittyi hiljalleen. Aluksi syntyi Relika Ky, josta tuli myöhemmin osakeyhtiö. Relikalle syntyi tytäryhtiö, Relicomp, ja lopulta yhtiöt fuusioituivat Relicomp Oy:ksi.

Tuotteiden kehittäminen on ollut yrityksen vahvuus jo Relikan ajoista lähtien. Tämä on näkynyt merkittävinä asiakkuuksina ja voimakkaana kasvuna. Kauhajoen tehtaan lisäksi toinen tehdas perustettiin Suolahteen, jolloin Tiina ja Marko, Reinon tytär ja vävy, astuivat voimakkaammin mukaan kuvaan. Suolahden tehtaan pystytys oli vaarassa kaatua avainhenkilön sairastumiseen, joten Tiina ja Marko muuttivat Keski-Suomeen avuksi.

Edessä oli vielä haastavia aikoja. 2000-luvun lopulla oli Reinon aika jäädä eläkkeelle, ja Relicompille etsittiin ostajaa. Uuden ostajan rahoitus kuitenkin kaatui, ja maailmantaloudessa alkoi näkyä synkkiä pilviä. Talouden hiipumisen vuoksi myös Relicompin tilauskanta romahti rajusti. Konkurssi oli lähellä, mutta rahoituksen avulla se vältettiin. Vuonna 2011 Reino pääsi viimein ansaitulle eläkkeelle sukupolvenvaihdoksen myötä, jolloin Tiinasta ja Markosta tuli virallisesti Relicompin yrittäjiä. Lopulta toiminta keskitettiin täysin uuteen tehtaaseen Kurikkaan, jossa se tänäkin päivänä jatkuu.

Matkan varrelle mahtuu monia tarinoita ja vivahteikkaita käänteitä. Palkintoja ja ahdinkoja. Kehitystä ja takapakkia. Surua ja naurua. Kaiken takana on kuitenkin palanut alusta saakka intohimoinen yrittäjähenki. ”Hullu saa olla, mutta ei tyhmä”, sanoi Reino itse.

Johtoryhmä

Johtoryhmä vasemmalta oikealle:

Petri Muurinaho, kehitysjohtaja

Tero Syrjälä, tuotantopäällikkö

Marko Jyllilä, toimitusjohtaja

Tiina Jyllilä, hallintojohtaja

Hallitus

Jäsenet vasemmalta oikealle:

Markku Tynjälä, puheenjohtaja

Seppo Lahtivirta

Mikko Pihlajamäki

Ville Orrenmaa

Hae meille töihin!

Etsimme jatkuvasti oma-aloitteisia ja reippaasti työhön tarttuvia henkilöitä palvelukseemme. Meillä on työtehtäviä niin levyn leikkauksessa, särmäyksessä, syvävedossa, hitsauksessa, maalauksessa kuin kokoonpanossa.

 

relicomp on ohutlevyteknologiaan erikoistunut metalliteollisuusyritys

Relicomp Oy on vuonna 1992 perustettu suomalainen ohutlevyteknologiaan erikoistunut metalliteollisuusyritys, jolla on tehtaat Kurikassa ja Suolahdessa. Tarjoamme teräksen lujaa palvelua tuotekehityksestä komponenttien valmistukseen ja järjestelmätoimituksiin.

Yrityksen perustajan, Reino Kankaan, autotallista liikkeelle lähtenyt perheyhtiö on tänä päivänä 135 henkilöä työllistävä yritys. Sukupolvenvaihdos toteutettiin vuonna 2011. Yritys jatkaa perinteitä kunnioittaen innovatiivisesti asiakkaidensa palvelua.

Henkilökunta tuntee Relicompin omakseen ja moni osaajistamme on ollut mukana yrityksen alkutaipaleesta lähtien. Teemme työtä yhdessä asiakasuskollisuuden saavuttamiseksi.

Koulutamme työntekijöitämme säännöllisesti ja kiinnitämme jatkuvasti erityistä huomiota työturvallisuuden kehittämiseen ja työhyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Lue tästä lisää jo yli 20-vuotisesta taipaleestamme: Pojan tie – Rompalta Relicompille (pdf) >>