Dagens snabba förändringar kräver en helt ny slags förändrings- och utvecklingsförmåga av företag. För att ett företag ska kunna växa och hålla sig i framkant av förändringarna är det viktigt att utveckla verksamheten, kvaliteten och hela paketet. För oss på Relicomp Oy har en ständig utveckling från början utgjort en del av den dagliga verksamheten och därför har vi tagit oss till toppen inom tunnplåts- och formningsteknologin.

Vi vill säkerställa att våra kunder alltid får den bästa kvaliteten och därför beslutade vi i fjol höstas att utvecklingsverksamheten ska inkorporeras ännu djupare i företagets kärnfunktioner”, berättar vd Marko Jyllilä. I och med detta beslut började vi söka efter någon som kunde jobba som utvecklingschef på heltid.

Rekryteringsprocessen lyckades fint och sedan i mars har Petri Muurinaho arbetat som utvecklingschef hos oss. Petri bor i Seinäjoki och har en lång erfarenhet av metallbranschen och utvecklingen av den. Han lärde känna branschen redan som ung man i sin pappas företag där han arbetade som bl.a. svetsare. Senare studerade Petri till tradenom i yrkeshögskolan i Seinäjoki och till ekonomie magister vid Vasa universitet, samtidigt som han fortsatte att jobba i metallbranschen. Innan han kom till oss arbetade han i tio år på ett maskinbearbetningsföretag med bl.a. olika utvecklingsprojekt. Där innefattade hans ansvarsområden bland annat utvecklingen av upphandlingsprocesserna och andra utvecklingsprojekt. Petri har också solida kunskaper inom införande och utveckling av verksamhetssystem:

Tack vare flera olika uppgifter i metallbranschen har jag en bred helhetsbild av branschen och utvecklingen av den. Jag tror att jag genom min erfarenhet kan tillföra Relicomp många nya perspektiv.

Petris centrala uppgifter i den nya rollen består av att utveckla processerna och systemen och att tillsammans med hela organisationen medverka i den övergripande utvecklingen av verksamheten.

Petris viktigaste uppgift är att identifiera utvecklingsbehov – från produktionen ända upp till ledningen – och att skapa en enhetlig helhet av dem, som organisationen sedan med gemensamma krafter kan arbeta med, förklarar förvaltningschef Tiina Jyllilä. ”Petri har tagit en verkligt konkret approach och gått runt på olika avdelningar för att göra observationer och intervjua produktionspersonal och arbetsledning. Vi tror att vi genom denna satsning kommer att kunna reagera ännu snabbare på förändringar och att arbetet blir mer meningsfullt. Dessutom är det en långsiktig investering i framtiden.”

Petri har inlett sitt arbete som utvecklingschef i de IT-projekt som för närvarande pågår:

Arbetet har börjat med intressanta IT-projekt som kommer att ha stor betydelse för utvecklingen av hela verksamheten och produktionen”, konstaterar Petri. ”Hela arbetsfältet är mycket omfattande och intressant. Medarbetarna är bra, lokalerna fungerande och utrustningen modern. Relicomp är ett företag på frammarsch och det är verkligt fint att arbeta i ett sådant företag.”