Nykyajan nopeat muutokset vaativat yrityksiltä aivan uudenlaista kykyä muuttua ja kehittyä. Jotta yritys voi kasvaa ja pysyä muutosten aallonharjalla, on toiminnan, laadun ja kokonaisuuden kehittäminen tärkeää. Relicomp Oy:llä jatkuva kehittäminen on ollut osana päivittäistä toimintaa alusta alkaen, jonka ansiosta olemme nousseet ohutlevy- ja muovausteknologian kärkeen.

Haluamme varmistaa sen, että asiakkaamme saavat aina parasta laatua, joten viime syksynä päätimme, että kehittäminen on otettava vielä syvemmin osaksi yrityksen ydintoimintoja.” kertoo toimitusjohtaja Marko Jyllilä. Tämän päätöksen myötä haku päätoimisen kehitysjohtajan rooliin käynnistyi.

Rekrytointiprosessi onnistui hienosti ja kehitysjohtajan tehtävässä on maaliskuussa aloittanut Seinäjoella asuva Petri Muurinaho. Petrillä on pitkä kokemus metallialasta ja sen kehittämisestä. Petri tutustui metallialan töihin jo nuorena miehenä isänsä yrityksessä, jossa hän työskenteli mm. hitsaajana. Myöhemmin Petri opiskeli Seinäjoen ammattikorkeakoulussa tradenomiksi ja Vaasan yliopistossa kauppatieteiden maisteriksi, joiden ohella työt metallialalla jatkuivat. Viimeiset kymmenen vuotta Petri on työskennellyt koneistusalan yrityksessä mm. erilaisten kehitysprojektien parissa. Siellä hänen vastuualueinaan olivat mm. hankintaprosessien kehittäminen ja erilaiset muut kehitysprojektit. Petriltä löytyy vahvaa osaamista myös toimintajärjestelmän käyttöönotosta ja kehittämisestä:

Minulla on laaja kokonaiskuva metallialasta ja sen kehittämisestä monen eri tehtävän kautta. Uskon, että voin tuoda Relicompille kokemukseni kautta paljon uusia näkökulmia.

Petrin keskeiset tehtävät uudessa toimenkuvassa koostuvat prosessien ja järjestelmien kehittämisestä sekä toiminnan kokonaiskehityksestä yhteistyössä koko organisaation kanssa.

Petrin tärkein tehtävä on havainnoida kehittämistarpeita aina yrityksen tuotannosta johtoon saakka ja luoda niistä yhteinen kokonaisuus, jota viedään koko organisaation voimin eteenpäin,  kertoo hallintojohtaja Tiina Jyllilä,  ”Petri on ottanut työhönsä todella konkreettisen otteen ja kiertänyt eri osastoilla havainnoimassa ja haastattelemassa tuotannon työntekijöitä ja työnjohtoa. Uskomme, että tämä panostus nopeuttaa entisestään muutoksiin reagoimista, parantaa työn mielekkyyttä ja on sijoitus pitkälle tulevaisuuteen.”

Petri on päässyt aloittamaan kehitysjohtajan tehtävät tällä hetkellä käynnissä olevissa IT-projekteissa:

Työt ovat alkaneet kiinnostavien IT-projektien parissa, joilla tulee olemaan merkittäviä vaikutuksia koko toiminnan kehitykseen ja tuotantoon”, Petri toteaa, ”koko toimenkuva on hyvin laaja ja mielenkiintoinen. Täällä on hyvä työporukka, toimivat tilat ja uudenaikaiset laitteet. Relicomp on eteenpäin menevä yritys ja on todella hienoa työskennellä tällaisessa yrityksessä.”