Millainen Relicomp on työnantajana? Tämä kysymys kysyttiin Relicompin hitsaamon työnjohtajalta Tero Syrjälältä. Terolla on takanaan jo pitkä tausta Relicompilla. Kaikki alkoi marraskuussa 2004, kun Tero aloitti yhtiössä hitsaajana. Niihin aikoihin Relicompilla oli vain n. 30 henkilöä töissä, joten alussa Tero pääsi tekemään monenlaista hommaa, jonka myötä koko yritys tuli hyvinkin nopeasti tutuksi. Työt kuitenkin pääasiassa keskittyivät hitsaukseen. Sittemmin Teron toimenkuva on kokenut monenlaista muutosta. Tero on erinäisten koulutusten myötä kasvattanut osaamistaan ja sen myötä edennyt urallaan. Hän on toiminut Relicompilla IWS-hitsausneuvojana, hitsaamon menetelmäsuunnittelijana ja vuoden 2012 alusta lukien hitsaamon työnjohtajana. Pitkän ja monipuolisen taustan myötä Tero todella on oikea mies vastaamaan kysymykseen: millainen Relicomp on työnantajana?

Relicompin kaltaisessa perheyrityksessä on ehdottomasti vahvuutena kyky tehdä nopeita päätöksiä. Kun hyvin perusteluin taustoitetaan asiaa, johon haetaan päätöstä, on Relicompissa loistavat mahdollisuudet saada päätösprosessit päätökseen hyvinkin jouhevasti. Työntekijöitä kuunnellaan ja ongelmiin pyritään tarttumaan nopeasti. Jos kehityskohteita nousee esille, ne kerätään ylös ja tehtävään valtuutettu ryhmä varmistaa, että asiat todella etenevät. Työnjohto käy myös tuotannon kanssa päivittäin keskusteluja, joissa kuullaan mm. haasteita, tavoitteita, turvallisuus- tai kehitysasioita, joita arjen työssä nousee esille jatkuvasti.

Relicompilla työt eivät käy yksipuolisiksi tai tylsiksi. Aina tarjotaan mahdollisuutta kouluttautua ja kehittää itseään ja osaamistaan. Koulutuksia on järjestetty aina Excel-taulukoiden hallinnasta, ensiapuun, hitsaukseen ja johtamiseen saakka. Asioissa pyritään aina pysymään ajan hermolla ja kehityksen kärjessä.

Ajan hermolla ja kehityksen kärjessä pysyminen ilmenee myös muilla tavoin – laitteet ovat viimeisen päälle ja niitä uusitaan jatkuvasti. Viimeisimpiä hankintoja ovat mm. 3D-laser, jauhemaalauslaitteiston automatisointi ja FMS hitsausrobotti. Myös työtiloihin on panostettu. Nykyiset toimitilat ovat 2000-luvulla rakennetut ja nykyaikaiset. Kun Relicomp muutti näihin tiloihin kesällä 2014 panostettiin erityisesti ilmanvaihtoon, joka varsinkin hitsaamoissa voi usein olla hieman heikkoa.

Relicompilla puitteet ovat kunnossa ja työntekijöitä kuunnellaan. Näiden lisäksi Relicompilla panostetaan myös työyhteisön toimivuuteen, turvallisuuteen ja työntekijöiden työkyvyn ylläpitoon. Silloin tällöin työporukan kesken käydään syömässä, keilaamassa tai pidetään hauskoja teemabileitä. Ja jos terveydellinen tilanne vaatii terveydenhuoltoa, Relicompin järjestämä terveydenhuolto on todella toimiva.

Relicompilla on helppo viihtyä. Työolosuhteisiin panostaminen, yhteen hitsautunut porukka ja jatkuvat mahdollisuudet kehittyä antavat työhön hurjasti energiaa. Täällä on ymmärretty se, että hyvinvoivat työntekijät ovat myös yritykselle todellinen voimavara.