Finlands största press till Kurikka

Meddelande 8.6.2018

Relicomp Oy, som är beläget i Kurikka, har gjort den största investeringen i företagets historia, på nästan tre miljoner euro. Relicomps lokaler kommer att få en utbyggnad på 1000 kvadratmeter, där Finlands största press kommer att placeras. ”Vi utför ett kompromisslöst utvecklingsarbete för att förbättra produktiviteten och kvaliteten på tunnplåtsteknologin. Vi är också en anmärkningsvärd arbetsgivare i Södra Österbottens område. Med hjälp av vår investering kommer vår produktionseffektivitet att förbättras ytterligare och vi kommer att kunna anställa tiotals nya människor inom en snar framtid, meddelar Marko Jyllilä, VD för Relicomp Oy.

Pressen tillverkas av det svenska AP&T. Enheten är 9,5 m hög och dess presskraft är 1200 ton. Relicomp Oy har också börjat exportera till Sverige, vars marknad företaget ser som betydande.

Företagets omsättning uppgick år 2017 till 15,5 miljoner euro. Tack vare stark tillväxt och nya investeringar förväntas intäkterna öka med 2 miljoner årligen och omsättningen stiga till 21 miljoner år 2020.

Relicomp Oy är ett finländskt metallindustriföretag som grundades år 1992 och som har specialiserat sig på tunnplåtsteknologi, och erbjuder service med allt från produktutveckling till komponenttillverkning och systemleveranser. Företaget är ett familjeföretag som fått sin början i garaget hos grundaren Reino Kangas, och som idag sysselsätter 135 personer. Företaget leds av representanter för andra generationen.

Utbyggnaden kommer att stå klar under första kvartalet 2019.

Ytterligare information:
Marko Jyllilä
+358 207 404 401
marko.jyllila@relicomp.fi