Det blev nytt år och vi står återigen inför nya utmaningar! Det har inte förlöpt så lång tid efter mina senaste hälsningar, men redan under den tiden har det skett mycket.

I det senaste meddelandet var jag tacksam för att vi undgått covid-19, men glömde bort att ta i trä. Vi blev nämligen drabbade. När det var som värst var 30 % av de anställda samtidigt i karantän eller insjuknade. För att stävja läget tog vi de första diskussionerna med våra kunder. Förutom att de förstod att läget var utmanande, erbjöd de även konkret hjälp för att lösa det. Planer ändrades, det fanns flexibilitet i tidtabellerna – och genom samarbete och stöd av våra kunder kom arbetet i gång på nytt!

Vår enastående personal bar även sitt strå till stacken genom att vara flexibla enligt bästa förmåga när det gällde. Samtidigt fick vi även uppleva den finländska sisun och nordisk chauvinism. Vi ville påvisa att vi kommer att klara läget med heder, och det gjorde vi. Vi lyckades bevara vår leveranspålitlighet nästan till 100 % ännu i slutet av året.

Ett stort tack till våra kunder och personal för samarbetet, stödet och flexibiliteten! Nu är läget nästan normalt och precis som vi förutspådde ser det kommande året ut att bli större än förra året. Fastän det råder brist på komponenter går det bra inom branschen, för oss och för våra kunder och orderstocken är på en god nivå.

Varje år har vi satsat på investeringar, eftersom de bidrar till att driva vår verksamhet vidare. Vi fortsätter på samma sätt även i år då företaget får en ny FMS-svetscell, tvättmaskin för tvättning av cisterner och ny automatik i måleriet. Nu investerar vi kraftigt för att höja automationsgraden för vi vill avlägsna rutinartade och ergonomiskt utmanande arbetsuppgifter och koncentrera våra anställdas resurser på tankearbete.

Vi har även gjort ändringar i försäljningsorganisationen i anknytning till denna tillväxt. Vi har uppnått en omsättning på 20 miljoner genom företagsamhet med stöd av proffsen i vår ledningsgrupp. Nu har vi nått ett skede som innebär att företaget måste anställa nya förmågor och ny kunskap för att företaget ska avancera.

Därför kommer jag i fortsättningen att använda mina talangfulla resurser för strategisk utveckling av Relicomp och ge utrymme åt Relicomps nya försäljningsdirektör, Petteri Perälä. Vi satte oss ner i flera repriser med Petteri och diskuterade företagets framtid, och med hans stöd kommer vi att driva företaget mot ny tillväxt.

Ett strålande nytt år till alla!

Med vänliga hälsningar
Marko Jyllilä, verkställande direktör
Petteri Perälä, sales manageri