case: brp finland

j

Pålitlig samarbetspartner inom produktionen även under utmanande tider

Det täta samarbetet mellan BRP Finland Oy och Relicomp inleddes redan 2013 då BRP behövde en pålitlig partner i närområdet för tillverkning av sina produktdelar. Sedan dess har Relicomp gjort svetsade, ytbehandlade ståldelar och ståldelssammansättningar för BRP:s fyrhjulingar och snöskotrar.

”De har moderna metoder av hög kvalitet för plåtarbeten och ytbehandling, och även deras säkerhet och flexibilitet i leveranserna var goda. Förra kalenderåret gjorde BRP:s enhet i Europa, fabriken i Rovaniemi, sitt genom tiderna bästa resultat. Relicomp var med sin leveranssäkerhet ett viktigt stöd under det produktionsmässigt utmanande och hektiska året”, berättar BRP:s avdelningschef Arto Sipola.

Relicomp har stött BRP även i situationer där BRP:s egna kapacitet inom ytbehandling inte riktigt har räckt till för att möta efterfrågan på det utvidgade utbudet modeller och färger.

”Här har de visat sin flexibilitet i leveranserna. Vi är även intresserade av att utvidga samarbetet och i framtiden kan vi vara intresserade av att utnyttja deras planeringsresurser i hela vårt modellutbud”, summerar Sipola.

Även Relicomps verkställande direktör Marko Jyllilä anser att företagens samarbete har gått bra:

”Vi har varit BRP:s leverantör redan många säsonger och då har vi ständigt utvecklats med kundens verksamhet. Samarbetet är en viktig tillitsbetygelse av BRP och det är fint att vi fått vara med och stödja dem i deras produktion”, berättar Jyllilä.

 

BRP Finland Oy i BRP-koncernen är det enda företaget i Europa som koncentrerat sig på tillverkningen av snöskotrar. I centrum av tillverkningen finns snöskotermodellerna Ski-Doo och Lynx som levereras i huvudsak till Europa och Ryssland. Dessutom tillverkar BRP 6×6-terränghjulingar. Företagets fabrik ligger i Rovaniemi, där det garanterat finns snö på vintern. Tack vare detta har fabriken även en viktig strategisk roll inom BRP-koncernen i produktutvecklingen och testningen av snöskotrar.