case: brp finland

 

Luotettava tuotannon yhteistyökumppani haastavinakin ajanjaksoina

BRP Finland Oy:n ja Relicompin tiivis yhteistyö alkoi jo vuonna 2013, kun BRP tarvitsi luotettavaa lähialueen kumppania tuotteidensa osien valmistuksessa. Siitä saakka Relicomp on tehnyt hitsattuja, pintakäsiteltyjä teräsosia ja teräsosakokoonpanoja BRP:n mönkijöihin ja moottorikelkkoihin.

”Heillä on nykyaikaiset ja laadukkaat levytyöstö- ja pintakäsittelymenetelmät, ja myös varmuus ja joustavuus toimituksessa olivat hyviä. Viime kalenterivuonna BRP:n Euroopan yksikkö, Rovaniemen tehdas, teki kautta aikojen ennätystuotantonsa. Relicomp oli toimitusvarmuudellaan tärkeä tuki tuona tuotannollisesti haastavana ja kiireisenä vuonna”, kertoo BRP:n ostopäällikkö Arto Sipola.

Relicomp on tukenut BRP:tä myös tilanteissa, joissa BRP:n oman tuotannon pintakäsittelyn kapasiteetti ei ole täysin riittänyt vastaamaan laajentuneen malliston ja värimaailman kysyntää.

”Tässä suhteessa he ovat osoittaneet joustavuutensa toimituksissa. Olisimme myös kiinnostuneita laajentamaan yhteistyötämme, ja tulevaisuudessa meitä voisi kiinnostaa heidän suunnitteluresurssinsa hyödyntäminen koko mallistossamme”, summaa Sipola.

Yritysten yhteistyö on sujunut hyvin myös Relicompin toimitusjohtaja Marko Jyllilän mielestä:

”Olemme olleet BRP:n toimittaja jo monta kautta, ja tänä aikana olemme kehittyneet jatkuvasti asiakkaan toiminnan mukana. Yhteistyömme on meille tärkeä luottamuksenosoitus BRP:ltä, ja on hienoa, että olemme saaneet olla tukemassa heitä heidän tuotannossaan”, kertoo Jyllilä.

 

BRP-konserniin kuuluva BRP Finland Oy on Euroopan ainoa moottorikelkkojen valmistukseen keskittynyt yritys. Valmistuksen keskiössä ovat Ski-Doo- ja Lynx-kelkkamallistot, joiden tuotteita toimitetaan pääasiassa Eurooppaan ja Venäjälle. Lisäksi BRP valmistaa 6×6-mönkijöitä. Yrityksen tehdas sijaitsee Rovaniemellä, jossa on varmasti lunta talvisin. Sen ansiosta tehtaalla on myös tärkeä strateginen rooli moottorikelkkojen tuotekehityksessä ja testaamisessa BRP-konsernissa.