Tämä vuosi on ollut täysin erilainen kuin vielä vuosi sitten ajattelimme. Alkuvuosi oli myynnillisesti lupaavaa aikaa, ja syksyn tullessa vauhti on vain kiihtynyt kiihtymistään. Asiakkaillamme on mennyt lujaa, mikä on luonnollisesti näkynyt myös meillä. Arvioimamme 20 miljoonaa rikkoutui viime viikolla. Povaamme saavuttavamme vielä 20,4 miljoonan euron liikevaihdon – se on Relicompin historian ennätys!
 
Investointien suhteen tämän vuoden projektit on saatu pian onnistuneesti maaliin. Ensi vuodelle on jälleen uusia suunnitelmia, kun tulemme esimerkiksi asentamaan tuotantoomme toisenkin FMS-solun, robotisoimaan maalaamon sekä parantamaan IT-infraa. Suunnittelimme tälle vuodelle myös 20 uuden työntekijän palkkaamista, ja siinä onnistuimme hienosti. On hienoa, miten hyvin olemme saaneet meille alan kovia osaajia töihin. Tästä olemme hyvin kiitollisia myös työntekijöillemme, jotka ovat tehneet kovasti töitä ja osallistuneet myös markkinointiimme. Rekrytoinnit jatkuvat ensi vuonna, kun tulemme palkkaamaan noin 10 uutta työntekijää niin tuotantoon kuin toimihenkilöiksikin.  
 
Onnistumisista huolimatta myös koronapandemia varjostaa yhä toimintaamme. Sen vaikutukset konkretisoituvat metallialalla edelleen komponenttipulana maailmanlaajuisesti, mikä näkyy meillä erityisesti ylimääräisinä muokkauksina, ohjelmointeina ja aikataulutuksina tuotannossa. Alan tulevaisuus on kuitenkin mielenkiintoisessa käänteessä, koska suuret komponenttien valmistajat sijaitsevat tällä hetkellä Aasiassa. Euroopassa olosuhteet ovat vakaammat, joten yritykset ovat alkaneet katsoa myös Eurooppaa uusiin silmin. 
 
Kaiken tämän ohessa olemme saaneet pidettyä toimitusvarmuutemme korkeissa, lähes 100 % lukemissa. Panostuksemme henkilöstöön ja investointimme laitteistoon ovat varmistaneet hallitun kasvun, ja samalla linjalla jatkamme myös ensi vuonna. Olemmekin iloisia, että pääsemme maksamaan työntekijöillemme jälleen historiamme suurimman bonuksen hyvästä työstään myös joulun alla. Yhdessä olemme tehneet hienoa tulosta!
 
Haluamme kiittää niin asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme kuin henkilökuntaamme tästä hienosta vuodesta. Odotamme ensi vuotta optimistisin mielin. Pian on joulu, ja mekin siirrymme keräilemään uusia voimia välipäivien ajaksi. Palaamme taas työmaalle uudenvuoden jälkeen.  

Terveisin
Marko Jyllilä
Toimitusjohtaja