Relicompille vuoden ohutlevytuote- ja teollisuussarjan voitot Plootu Fennicassa!

 


Relicomp palkittiin tänään sekä vuoden ohutlevytuote- että teollisuussarjan voitoilla Plootu Fennica 2016 –ohutlevytuotekilpailussa. Relicompin Volter Oy:lle suunnittelema ja valmistama hakevoimalaitos sisälsi paljon erikoistyökaluja vaativia ohutlevyosia.

Kilpailun tuomaristo kiitti erityisesti vakuuttavan näköistä tuotekokonaisuutta, jossa muotoilun ja käytettävyyden elementit ovat hyvin esillä. Ohutlevytekniikan avulla tuotteeseen on tuomariston mukaan tuotu uutta muotoiluajattelua ja tuloksena on todella viimeistelty kokonaisuus: ”Voimalaitoksen ulkonäkö viestii ekologisuutta ja hygieenistä puhtautta tavalla, jota ei tämän tyyppisiltä laitteilta ole totuttu näkemään.”

Tuotteen hieno ulkonäkö on suunniteltu kustannustehokkaaksi käyttämällä painomuovausta tehosteena ja muissa muodoissa perinteisiä ohutlevyn muovaustapoja. Myös tuotteen runko on suunniteltu ja valmistettu Relicompilla. Kokonaisuus kuvaa siis hyvin osaamistamme ja valmistuksemme laajaa skaalaa, kertoo myyntipäällikkö Mika Sorri Relicompilta.

Vientikaupan kiihtyessä merikontin tyyliset laitokset aiheuttivat Volterille merkittäviä kuljetuskustannuksia suuren kokonsa vuoksi, joten yhtiö päätti uudistaa pienen kokoluokan sähkön- ja lämmöntuotantolaitosten muotoilun yhteistyössä Relicomp Oy:n kanssa. Aiemmin ulkona säilytettävän voimalan tuli myös mahtua helposti sisätiloihin ja näyttää hyvältä.

Relicomp Oy:n suunnittelija Jarkko Könni vastasi voimalaitoksen mekaniikkasuunnittelusta ja laitosten valmistuksesta yhteistyössä Volter Oy:n suunnittelijan Iikka Ylikosken sekä Pinto Design Oy:n muotoilijan Anssi Mustosen kanssa.

Sovimme yhteistyöstä jo ensitapaamisella kesällä 2014. Anssi Mustonen oli suunnitellut asiakkaalle konseptikuvan, jonka perusteella lähdimme suunnittelemaan tuotetta ohutlevystä valmistettavaan muotoon. Suunnittelu aloitettiin elokuussa. Samalla, kun vietimme yrityksemme 20-vuotisjuhlia sekä Kurikan toimipisteemme avajaisia 31.10.2014, saimme puhelun asiakkaalta. Hän kertoi olevansa erittäin tyytyväinen ja lopullisen tuotteen vastaavan myös muotoilijan mielestä 99-prosenttisesti konseptoitua tuotetta, Sorri kertoo.

Paras palkinto Relicompin väelle lienee kuitenkin se, että tuotteen vienti on alkanut vetää muotoilun johdosta.

Henkilöstöllämme on intoa ja halua tarttua uusiin asiakkuuksiin ja haastaviin kokonaisuuksiin. Lähdimme ennakkoluulottomasti tekemään uutta tuotetta uudelle asiakkaalle. Saimme tuoda näkemyksemme tuotteen kehittämiseen osaamisemme kautta ja niin saavutettiin huikea onnistuminen. Se näkyy tämän palkinnon myötä ja ennen kaikkea siinä, että tuote on lähtenyt vetämään vientiin kovalla vauhdilla. Voimme ylpeänä sanoa, että me osaamme ohutlevyn, iloitsee Relicompin toimitusjohtaja Marko Jyllilä.

Kuvassa: Relicompin Mika Sorri (vas.) noutamassa palkintoa yhdessä Pinto Design Oy:n ja Volter Oy:n edustajien kanssa.

Relicompin edustajat ja Volter Oy:n uudelleenmuotoiltu voimalaitos ovat paikan päällä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Konepajamessuilla 15.—17.3.2016 Teknologiateollisuuden osastolla A618. Tervetuloa!

Lisätietoa:

Relicomp Oy
Mika Sorri
p. 0207 404 455
mika.sorri@relicomp.fi