Uusi myyntijohtajamme Petteri Perälä aloitti Relicompilla tammikuun alussa. Kuukaudet ovat kuluneet vauhdikkaasti ja inspiraationtäyteisesti, kun mies on päässyt tutustumaan syväluotaavasti palvelutarjontaamme, asiakkaisiimme, henkilökuntaamme ja valmistusprosesseihimme.

Relicompilla toimitaan jatkuvasti kansainvälisten päämiesten kanssa. Juuri kansainvälinen kokemus olikin yksi Petterin valtteja:

“Olen vastannut aiemmin Bystronic Groupin laserleikkauskoneiden, särmäyspuristimien ja automaation myynnistä Suomeen ja Baltian maihin. Tätä ennen olen toiminut Teotek Oy:n ja Finn-Power Oy:n palveluksessa, eli pitkä kokemus levytyötekniikasta kansainvälisessä toimintaympäristössä”, kertoo Petteri työhistoriastaan alalla.

Uuden johtoryhmän jäsenen aloittaessa halutiin tehostaa myös perehdytystä. Petteri pääsikin aloittamaan hyvin suunniteltua perehdytysjaksoaan heti ensimmäisistä tunneista lähtien.

Konkretian ja opiskelun yhdistelmällä syntyy paras lopputulos

Työt Relicompin monipuolisten palveluiden ja haasteellistenkin valmistusprosessien parissa ovat alkaneet mukavasti ja vauhdikkaasti. Perehdytyksen aikana tutuksi ovat tulleet niin Relicompin tuotanto kuin suunnittelukin. Tärkeää oli, että valmistusprosessi käsitellään kokonaisvaltaisesti ja sitä pääsee oppimaan myös konkreettisesti. Paras tapa päästä sisään toimintaan onkin iskeä kädet saveen, joten turvallisuusperehdytyksen jälkeen Petteri pääsi opiskelujen lisäksi työskentelemään tuotannossa.

“Laserleikkaus ja taivutus olivat itselle ennestään tuttuja edellisestä työstäni, joten opiskelu oli helppoa. Sain kuitenkin arvokasta, päivitettyä tietoa koneiden ominaisuuksista. Paljon tuli myös minulle kokonaan uusia asioita; syväveto, painomuovaus ja 3d-laserleikkaus. Pääsin tekemään työtä myös ihan käytännössä, mm. irrottelemaan kappaleita, mankeloimaan ja raekuulapuhaltamaan. Lähdin liikkeelle tuotannon suunnittelusta, sitten eri tuotantokoneille ja vaiheille”, avaa Petteri tarkemmin perehdytysjakson opiskelustaan.

Vahva osaamisen ja tekemisen kulttuuri

Relicompilla työskentelee tällä hetkellä 125 henkilöä. Siinä on monta nimeä muistettavaksi, mutta parhaiten heidän kanssaan tulee tutuksi, kun päästään työskentelemään yhdessä. Relicompilaiset ovat ottaneet Petterin vastaan avosylin.

“Uutta tulee paljon, joten olen kysellyt ja tehnyt muistiinpanoja paljon. Suhtautuminen on ollut erittäin ystävällistä. Kaikki ovat antaneet aikaansa mielellään ja olleet myös innostuneita kertomaan omista työvaiheistaan. Iso kiitos tästä työnjohtajille ja kaikille työntekijöille. Relicompilla on vahva osaamisen ja tekemisen kulttuuri”, kertoo Petteri fiiliksistään työskentelystä relicompilaisten kanssa.

Laserleikkauksen ja taivutuksen lisäksi Petteri on päässyt tutustumaan hitsaukseen, maalaukseen, kokoonpanoon, 3d-mittaukseen, lähetykseen ja vastaanottoon sekä kunnossapitoon. Kokonaiskuva tuotannosta alkaa siis olla kattava, ja iso osa henkilöstöstä jo tutumpaa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!