Lähdimme kuluvaan vuoteen kovalla kasvutavoitteella ja mittavalla investointisuunnitelmalla.  Alkuvuosi pysyttiinkin kasvupolulla ja jopa sen edellä, kunnes kesälomien jälkeen maailma jarrutti vauhtiamme. Emme antaneet mullistusten vaikuttaa investointitahtiimme ja kokoluokkaamme suhteutettuna hankintoja onkin tehty reippaasti – liikevaihtomme asettunee 25 miljoonan alapuolelle ja investointien määrä puolestaan reippaaseen kolmeen miljoonaan euroon. Syksyllä käynnistynyt tehdashallimme laajennushanke heijastunee parin vuoden ajan tulokseemme paikallaan polkemisena, mutta uskomme laajennuksen valmistuessaan edesauttavan mahdollisuuksiamme kasvuun.   
 
Onnistuminen on monen tekijän summa, mutta merkittäviä ovat tietysti onnistumiset asiakkaiden kanssa. Olemme saaneet tänä vuonna niin vanhoilta kuin uusilta asiakkailtamme isoja työtehtäviä. Maailmantilanteen heilahteluiden ja kestävän kehityksen myötä yritykset kotiuttavat kaukomailta tuotantoa takaisin kotimaahan ja tämä sataa myös Relicompin laariin. Jatkuvasti laajentuvan palveluvalikoimamme myötä asiakkaamme saavat kaikki tarvitsemansa palvelut saman katon alta. Olemme lähteneet rohkeasti sellaisiin tekniikoihin, joita meillä ei ole ennen hyödynnetty. Näissä on jätetty väliin käsin tekemisen välivaihe ja on hypätty rohkeasti suoraan robotisoituun tekniikkaan.   
 
Kuluvan vuoden aikana olemme edelleen kasvattaneet asiakasuskollisuuttamme, ja asiakkaamme selvästi luottavat meihin ja tekemisiimme. Toimitusvarmuutemme on pysynyt hyvänä ollen vuoden alusta 99,6 %. PPM-luku, jolla mittaroidaan montako viallista kappaletta miljoonaa tuotetta kohti tehdään, on koko tehtaan osalta 781.   
 
Investoinnit ja uudet työtavat vaativat henkilöstöltämme avointa mieltä ja jämerää osaamista. Onneksemme olemme löytäneet omaan tekemiseensä uskovia tyyppejä, jotka uskaltavat laittaa itsensä likoon. Olemme onnistuneet henkilöstövalinnoissamme hyvin – meillä on älyttömän hyvä porukka. Uskomme, että tulevaisuudessa henkilöstöä tarvitaan huomattavasti lisää. Olemmekin tehneet paikallisten koulujen kanssa yhteistyötä ja käyneet jakamassa teknologiateollisuuden ilosanomaa alueemme nuorille. Muistutamme nuoria siitä, että alalla on paljon työtä ja keskimääräistä parempi palkkataso. Ammattikouluryhmät ovat aina tervetulleita tutustumaan toimintaamme ja tälläkin hetkellä meillä on kolme oppisopimuskoulutusta suorittavaa opiskelijaa.  
 
Laajennustyömaa tulee sulkemaan tehdashallimme toisen pään ja aiheuttamaan tuotannolle haasteita erityisesti logistisesta näkökulmasta. Olemme ratkoneet haasteita jo etukäteen ja miettineet, miten saamme tavaran liikkumaan lähes normaalisti. Hallin ympäri kiertää jo uusi tie ja tulemme puhkaisemaan myös uuden oven hallin pitkään sivuun. Uuden kulkuväylän ympärille pystyttävään telttaan saamme kaipaamaamme suojaisaa varastotilaa. Laajennus valmistunee ensi vuonna kesän ja syksyn taitteessa riippuen siitä, miten kiirehdimme rakennustöiden aloittamista maailmantalouden piristymisen mukaan.  
 
Tavoittelemme kovaa kasvua. Vaikka tuleva vuosi näyttää vielä paikoin hämärältä, luotamme kuitenkin tulevaisuuteen – lähdemme tekemään laajennusta suunnitellusti ja investoimaan rajusti konekantaan. Siinä kohtaa, kun maailma kääntyy, täältä pesöö ja linkuaa!  
  
Marko Jyllilä  
Toimitusjohtaja