Relicompin hitsauksen työnlaatu varmistetaan tulevaisuudessa ISO 3834-2 standardilla

Relicomp Oy:n hitsaamossa on tehty viimeisen vuoden ajan päämäärätietoista työtä, jotta hitsauksen laatujärjestelmä standardit täyttyvät. Bureau Veritaksen auditointi on alkusyksystä 2015.

Kesäkuisesta koeauditoinnista jäi hyvä mieli, se meni hienosti. Saimme hyvää palautetta muun muassa hitsaamon järjestyksestä, hitsausohjeista ja meille uusista asioista kuten koneluetteloista ja huoltokirjoista. Monet asiat ovat olleet kunnossa jo kauan, mutta nyt kiinnitämme järjestelmällisempää huomiota prosessien selkeyteen: koneiden kuntoon, työntekijöiden kouluttamiseen ja säännöllisiin tarkistuksiin, kertoo laatupäällikkö Katri Rientamo.

Merkittävin panostus on ollut palkata hitsaamoon hitsausneuvoja, joka vastaa käytännön tasolla laadunvarmistuksessa. Sopiva henkilö työhön löytyi Relicompin sisältä. Yhdeksän vuotta hitsaajana työskennellyt Mikko Järviluoma aloitti uudessa tehtävässä marraskuussa 2014.

Työtehtäviini kuuluvat hitsaamotyön perustoiminnot kuten hitsaajien pätevöitymiskokeet, valmistuksen ja menetelmäkokeiden valvonta, hitsattavien tuotteiden ja työtapojen kehittäminen, hitsauslaitteiden huoltojen valvonta, koneluettelon ylläpito, wps-hitsausohjeet ja hitsauslisäaineiden varastoinnin valvonta, kuvailee Järviluoma.

Prosessit selkeämmiksi ja tehokkaammiksi

Relicompilla lähdettiin viemään läpi vaativaa hitsauksen laatujärjestelmää monesta syystä. Laatujärjestelmän saaminen vahvistaa myyntiä ja siten mahdollistaa pääsyn kansainvälisille markkinoille. Se parantaa myös prosessien tehokkuutta ja siten tuotteiden laatua.

Haluamme osoittaa asiakkaillemme, että työmme laatu on korkealuokkaista ja näin luoda uskottavuutta markkinoilla, toteaa tuotantojohtaja Timo Rantala.

ISO 3834-2 on jatkoa ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001-sertifikaateille. Laatuasioita on työstetty Relicompissa kunnianhimoisesti jo vuosia, sillä yrityksellä on vahva tahto olla ohutlevyteknologian kehityksen kärjessä.

Sertifioinnilla vahvistamme työntekijöidemme osaamista ja siten huolehdimme, että asiakkaidemme tuotteiden laatu on entistä tasaisempaa ja pystymme minimoimme heikon laadun kustannuksia. Tämän prosessin myötä tasalaatuisuus on kehittynyt jo huomattavasti. Konkreettisesti sen huomaa siitä, että asiakasreklamaatioiden määrä on vähentynyt selvästi, sanoo Rientamo.

Lisätietoja:
Katri Rientamo
Laatupäällikkö
p. 0207 404 471
katri.rientamo@relicomp.fi

Timo Rantala
Tuotantojohtaja
p. 0207 404 424
timo.rantala@relicomp.fi