Petra Westerlund on erittäin monitaitoinen nainen Relicompin pääosin miehisessä konepajassa. Petra on työskennellyt Relicompilla jo vuodesta 2006 ja on kehittynyt jatkuvasti työtehtävissään.

Petra opiskeli lukion jälkeen noin kaksi vuotta ammattikorkeakoulussa tradenomiksi. Ala ei kuitenkaan tuntunut omalta, joten hän keskeytti silloiset opintonsa. Petra löysi mielenkiintoisemman ammatin hitsauksesta ja suuntasikin opiskelemaan levyseppähitsaajaksi. ”Olen sellainen ihminen, että tykkään tehdä asioita käsin ja parasta hitsaajan työssä on erityisesti se, kun näkee käden jälkensä heti”, Petra kertoo.

Noin vuosi valmistumisen jälkeen Petra huomasi, että Relicompille haetaan hitsaajaa. ”Työpaikka vaikutti niin kiinnostavalta, että aluksi jännitin ottavatkohan he tällaista vastavalmistunutta naista töihin. Onneksi ottivat, sillä täällä olen viihtynyt hyvin viimeiset 13 vuotta.”

Petra on ehtinyt työskentelemään Relicompilla monissa työtehtävissä. Hän aloitti hitsaajana ja on sen jälkeen työskennellyt mm. sahaajana, pistehitsaajana, kokoonpanon eri työtehtävissä ja viimeisimpänä robottihitsauksessa. ”Urani aikana on ollut parasta erityisesti se, että olen päässyt tekemään ja kokeilemaan erilaisia työvaiheita ja työtehtäviä. Työntekijänä minua motivoi monipuolinen työ, jossa on mahdollista kehittyä ja Relicomp tarjoaa erinomaiset edellytykset siihen.”

Monipuolisista työvaiheista minua on kiinnostanut eniten robotiikka. ”Relicompilla ehdotettiin, että kiinnostaisiko minua syventää hitsauskokemustani robottikoulutuksella. Olen aina ollut innokas oppimaan uutta, joten se kiinnosti kovasti. Robotiikka on tulevaisuutta, joten sen opiskelu ja yhdistäminen hitsaukseen kiinnostaa ehdottomasti jatkossakin.”

Tällä hetkellä Petra työskentelee hitsauksen passarina. ”Päätehtäväni on huolehtia, että hitsaajille löytyy osia hitsattavaksi ja varasto pysyy ajan tasalla. Tämän lisäksi huolehdin hitsausrobotistamme, että sillä on kaikki hyvin ja hitsausjälki näyttää siltä miltä pitääkin.”

”Vahvuuksiani työntekijänä ovat mm. se, että opin nopeasti, tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa, työskentelen tehokkaasti sekä yhdessä työkavereiden kanssa että itsenäisesti. Relicomp on nopeasti kasvava yritys ja työpäivät ovat hyvin kiireisiä toisinaan. Työ vaatii siis myös tehokasta ajan ja työtehtävien hallintaa. Saa olla liikkeellä ja tarkkaavaisena koko ajan, että kaikki sujuu niin kuin pitää. Se sopii minulle hyvin.”

Petra on viihtynyt Relicompilla erinomaisesti. ”Relicomp on työnantajana tasa-arvoinen ja vastuuta antava. Meillä on myös loistava työporukka. Voisi sanoa, että hitsaudumme hyvin yhteen. Vaikka miesvaltaisella alalla työskentelenkin, sen kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmia. Huumorintajua toki täytyy löytyä, kun miesten kanssa työskentelee.”