Miika Hakkarainen toimii Relicompilla myyntipäällikkönä. Hän on ollut talossa noin 17 vuotta ja päässyt toimimaan monenlaisissa työtehtävissä. Kaikki alkoi vuonna 2002, kun Miika tuli maalaamoon apupojaksi. Maalaamossa hän työskenteli noin 2,5 vuotta, josta hän siirtyi särmäyskoneelle tuotannon ja ohjelmoinnin pariin. Särmäyksestä Miika siirtyi neljäksi vuodeksi syvävetokoneille ja sieltä neljäksi vuodeksi painomuovaukseen, josta ura eteni suunnittelun pariin vuonna 2014. Tuoreimmassa toimenkuvassaan myyntipäällikkönä Miika on toiminut loppuvuodesta 2017.

Myyntipäällikkönä Miikan vastuulla on erityisesti uusasiakashankinta Pohjoismaissa ja erityisosaamisalueenaan syvävetotekniikka ja painomuovaus, joista mieheltä löytyykin pitkä tuotannollinen kokemus. Hän toimii myös ns. messuisäntänä messuilla, joilla Relicomp on mukana.

”Vahvuuksiani myyntipäällikön työssä on erityisesti monipuolinen työkokemus Relicompin eri osastoilta.  Olen päässyt kokeilemaan lähes kaikkia tuotannon osa-alueita, joten osaan antaa asiakkaalle paljon ideoita tuotteen suunnitteluun oman käytännön kokemukseni pohjalta. Se on hyödyksi myös ajansäästössä, sillä minun ei tarvitse välttämättä kysyä ideoita tiettyyn tuotteeseen suunnittelijoilta” kertoo Miika Hakkarainen.

Miikan monipuolinen urapolku on johdattanut miehen mieleiseen toimenkuvaan: ”Viihdyn nykyisessä toimenkuvassani erittäin hyvin. Parasta tässä työssä on se, kun pääsee heti uuden projektin alkuvaiheessa suunnittelemaan ja ideoimaan tuotetta yhdessä asiakkaan kanssa. Myös vaihtelevuus tuo työhön mielenkiintoa, sillä laitteita ja projekteja on tarjolla laidasta laitaan.”

”Kiinnostusta kehittymiseen minulla on ollut aina, joten se on ollut erityisen hienoa, että Relicomp luottaa taitoihini ja olen päässyt etenemään urallani. Relicomp on tarjonnut mahdollisuuksia kehittymiseen myös erilaisten koulutusten myötä. Paras opettaja on minulle ollut kuitenkin monipuolinen käytännön työ, jolloin on päässyt näkemään mm. sen, millainen merkitys eri työvaiheilla on keskenään. Siitä on todella apua tässä nykyisessä toimenkuvassa.”

Miika on viihtynyt Relicompilla jo pitkään, kaiken kaikkiaan 17 vuotta. ”Relicompilla on mahtava porukka: hommat toimivat ja kaikilla on mukavaa. Täällä panostetaan myös työntekijöiden hyvinvointiin tehokkaasti.”