Myyntijohtajallemme Petteri Perälälle tuli alkuvuodesta täyteen ensimmäinen vuosi Relicompin riveissä. Vuosi on ollut kiireinen ja sen aikana ovat tulleet tutuksi oman talon lisäksi myös asiakkaat. Petteri kiitteleekin saamaansa lämmintä vastaanottoa niin oman väen kuin asiakkaidenkin keskuudessa.

”Meillä on talossa valtavasti osaamista ja se helpottaa myös työtäni myynnin johdossa. Laaja-alaisten ja teknisten seikkojen ratkominen ei ole yksinkertaista, mutta ammattilaisiltamme saa aina apua ja asiat on helppo ja nopea selvittää kasvotusten”, kuvailee Petteri.

Pandemiarajoitusten poistuminen on avannut jälleen myös tehtaiden ovet yritysvierailuille. Asiakkaidemme tuotantolinjat ovat hienoja ja opettavaisia vierailukohteita. Petterin mukaan työn suola onkin siinä, että pääsee näkemään paljon erilaisia yrityksiä, toimintatapoja ja ihmisiä. Yhteistyö on kaiken avain.

”Tämä toimii onneksi molempiin suuntiin. Koen tärkeäksi sen, että pääsemme esittelemään asiakkaillemme, mitä Relicompilla tehdään ja miten. Näissä kohtaamisissa nousee aina myös uusia ideoita siitä, miten yhteistyötä voitaisiin kehittää. Relicomp on pystynyt palvelemaan asiakkaitaan erittäin hyvin ja tyytyväisten asiakkaiden luokse onkin helppo mennä vierailuille”, Petteri summaa.

Globaaleista haasteista piristystä kotimaan markkinoille – kaksi uutta suurta asiakkuutta tulossa

Yhteistyö asiakkaiden kanssa on Petterin mielestä parhaimmillaan silloin, kun työhön pääsee mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Silloin voidaan yhdessä miettiä työn valmistettavuutta ja hioa työvaiheita paitsi nopeammaksi, myös edullisemmaksi.

”Näin prosessi toimii molemmilla osapuolilla hienosti ja asiakas saa yhteistyöstämme täyden hyödyn.”

Myyntitiimissä on vuoden aikana saatu hienoja onnistumisia ja Relicompin asiakaskunta onkin laajenemassa kahdella suurella kotimaisella asiakkaalla, jotka toimivat kansainvälisillä markkinoilla. Tähän vaikuttavat osaltaan myös globaalien toimitusketjujen haasteet, joiden myötä syntyykin nyt uusia mahdollisuuksia saada työtä takaisin Suomeen. Kotimaisen jalostuksen kasvu tukee myös kestävää kehitystä, kun rahdit ja kuljetuksen päästöt pienevät verrattuna siihen, että tuotteita valmistettaisiin toisella puolella maapalloa.

”Hieno juttu, että Relicomp on mukana tässä kehityksessä. Kerromme lisää uutisia näistä uusista asiakkaista myöhemmin, kun saadaan laiteinvestoinnit asennettua ja uudet tuotteet ajettua ylös.”

Automaation taso ja henkilöstömäärä kasvussa

Relicomp on nostanut tuotannon automaation tasoa vuosittain ja tämä tukee osaltaan myös uusien aluevaltausten tekemistä. Automaatioon panostaminen ei poista osaavan henkilöstön merkitystä, pikemminkin päinvastoin.

”Teimme viime vuonna jälleen ison nipun investointeja ja sama tahti jatkuu tänäkin vuonna. Satsaamme henkilöstön lisäksi laitteisiin ja automaatioon pysyäksemme hyvässä vauhdissa jatkossakin”, linjaa Petteri.

”Tuotantoon tarvitaan lisää käsipareja ja aiommekin tänä vuonna rekrytoida jälleen lisää työntekijöitä.”

 

Ota yhteyttä myyntitiimiimme!