case: ponsse

Kehittymistä yhdessä asiakkaan kanssa

Ponssen ja Relicompin yhteistyö alkoi vuonna 1999, kun yritykset alkoivat suunnittelemaan Ponssen 2001 -mallistoa. Relicomp on sen jälkeen toiminut Ponssen strategisena kumppanina muoto-osien valmistuksessa ja kehittämisessä. Relicompin vankka osaaminen ja tietotaito teräksen muovautuvuudesta sekä monipuoliset valmistusmenetelmät ja tuotekehitys ovat tuoneet Ponsselle lisäarvoa jo tuotteen alkuvaiheen suunnittelussa.

”Yhteistyömme toimii todella hyvin. Ponsse on jatkuvasti kehittyvä yritys, joka odottaa yhteistyökumppaneiltaan samanlaista muuntautumiskykyä ja kehittymistä. Ponsse järjestää toimittajilleen koulutuksia, joilla he pyrkivät siihen, että toimittajat kehittyvät heidän mukanaan.” kertoo Relicompin toimitusjohtaja Marko Jyllilä.

Myös Relicomp on kertonut Ponsselle avoimesti uusista suunnitelmista ja investoinneista yhteisissä tilaisuuksissa.

”Relicomp on investoinut paljon kehittämiseen. He ovat tarttuneet juuri oikeisiin asioihin oikeassa järjestyksessä, ja ovat ottaneet systemaattisen otteen etenkin toiminnan kehittämiseen ja laadun valvontaan. Tämänkaltainen toiminnan kehittäminen näkyy myös Ponssella laadussa ja toimitusvarmuudessa. Arvostamme suuresti sitä, että Relicomp investoi innovaatioon, tuotekehitykseen ja henkilöstöön.” kertoo Ponssen toimitusketjusta vastaava johtaja Tommi Väänänen.

Ponsse panostaa erityisesti kotimaiseen toimittajaverkostoon, ja Relicomp on heille yksi merkittävistä kotimaisista kumppaneista.

”Uskomme Ponssella vahvasti yhteiseen pitkäjänteiseen tekemiseen ja kumppanuuteen. Toimittajaverkoston osalta Relicompin luvut ovat koko ajan parantuneet. Tällaisten varmojen toimittajien avulla myös me pystymme tarjoamaan kilpailukykyisesti omia tuotteitamme.” toteaa Väänänen.

Ponsse on vuonna 1970 perustettu metsäkonevalmistaja, joka on tänä päivänä yksi alansa johtavista yrityksistä. Ponssen erikoisalaa ovat tavaralajimenetelmään perustuvat metsäkoneet ja niihin liittyvät tietojärjestelmät. Ponssen toiminnan keskiössä on metsäkoneyrittäjien toiveet ja tarpeet. Yritys seuraa aktiivisesti myös itse toimialan asettamia uudistustarpeita. Yksi Ponssen vahvuuksista onkin sen kyky kehittää tuotteitaan näiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.