Relicomp Oy juhlistaa 1000 neliön laajennusosan harjannostajaisia keskiviikkona 12.12.

Tiedote 10.12.2018

Kurikassa sijaitseva Relicomp Oy on tehnyt tänä vuonna lähes kolmen miljoonan euron investoinnin yhtiön toiminnan kehittämiseen ja kasvuun. Keskiviikkona 12.12. kello 13.30 Kurikan tehtaalla juhlistetaan 1000 neliön suuruisen ja 15 metriä korkean hallilaajennuksen harjannostajaisia. Hallilaajennuksen rakennuttajana on toiminut Kurikan toimitilat Oy.

Laajennusosaan tullaan sijoittamaan syvävetotuotteiden valmistuksen mahdollistava prässi, jonka vetovoima on 1200 tonnia.  Ruotsalaisen AP&T:n valmistama prässi on Suomen suurin ja on korkeudeltaan jopa 9,5 metriä.  Prässi saadaan käyttöön kevään 2019 aikana.

”Investointimme ytimessä on pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen yhteistyön kehittäminen asiakkaidemme kanssa. Haluamme olla tukemassa asiakkaidemme kilpailukykyä ja tuottamassa markkinoille todella laadukkaita komponentteja.” kertoo Relicomp Oy:n toimitusjohtaja Marko Jyllilä. Nyt toteutusvaiheessa oleva investointikokonaisuus mahdollistaa kooltaan entistä suurempien syvävetokappaleiden valmistuksen, vahvistaa uskottavuutta yhtenä Suomen ohutlevyteollisuuden kärkitoimijoista, vähentää rahtikustannuksia, tuo säästöjä varastonhallinnassa ja mahdollistaa suorat asiakastoimitukset.

Prässi tulee tarvitsemaan laajennusosasta noin 500 neliötä ja sen loppuosa hyödynnetään hitsaamon tarpeisiin. Relicomp on kuluneen vuoden aikana investoinut tämän kokonaisuuden lisäksi robottihitsaukseen ja robottiin liittyviin kuljetusratoihin, joihin investoidaan myös jatkossa.

Yhtiön vuoden 2018 liikevaihto tulee olemaan noin 16 milj. euroa. Suurimmat asiakkaat edustavat useita eri toimialoja ja globaaleilla markkinoilla toimivia yrityksiä, kuten Ponsse, Valtra, Sandvik ja Rocla.  Relicompin tavoitteena on nostaa liikevaihtoa seuraavan neljän vuoden aikana vuosittain noin 2 milj. eurolla eli vuonna 2022 liikevaihto tulee olemaan noin 24 milj. euroa.

Tuotannossa Relicomp Oy työllistää tällä hetkellä 116 henkilöä, jonka arvioidaan seuraavan neljän vuoden aikana kasvavan asteittain yli 140 henkilöön.  Toimihenkilöt mukaan lukien tämänhetkinen henkilöstömäärä ylittää jo 140 henkilöä.

Relicomp Oy:n tavoitteena on olla ohutlevyistä valmistettujen muoto-osien huippuosaaja Pohjoismaissa.  Nyt tehtävät investoinnit osaltaan mahdollistavat asiakaspohjan vahvistumisen edelleen.  Relicomp Oy on aloittanut viennin Ruotsiin, jonka markkinapotentiaali on yhtiölle merkittävä.

Lisätietoja:

Marko Jyllilä
+358 207 404 401
marko.jyllila@relicomp.fi