Relicomp investoi 3D-laserleikkauskoneeseen

Ohutlevyteknologian moniosaaja Relicomp Oy teki mittavan investoinnin 3D-laserleikkauskoneeseen vastatakseen asiakkaiden lisääntyneeseen muotoiluosien kysyntään.
Relicomp Oy on ainoita yrityksiä Suomessa, joka tarjoaa kaikki ohutlevyyn liittyvät palvelut saman katon alta. Uusi 3D-laserleikkauskone tulee vahvistamaan kokonaispalveluamme ja kilpailukykyämme. Uusi kone on parasta, mitä rahalla saa, kun puhutaan 3D-laserkoneista, toimitusjohtaja Marko Jyllilä Relicomp Oy:stä toteaa.
Koneen koeajot käynnistyvät Relicompin Kurikan tehtaalla lokakuun alussa. Koneen odotetaan olevan tuotantokäytössä marraskuun aikana.
Työt ovat lisääntyneet paljon, joten uusi kone saadaan hyvään kuormaan alusta alkaen, Jyllilä kertoo.

Hankinnallaan yhtiö vastaa muotoiltujen tuotteiden, kuten konepeittojen ja väestönsuojien ilmanvaihtolaitteiden, kasvaneeseen kysyntään.

Sloganimme Taitaen Terästä kertookin sen, että haluamme olla ohutlevyteknologian edelläkävijä. Se edellyttää osaamisen ylläpitoa, kehittämistä sekä näitä tukevia investointeja jatkuvasti. Meillä on ammattitaitoista henkilöstöä, joka ottaa innolla vastaan uuden teknologian suomat mahdollisuudet teräksen käsittelyssä ja muotoilussa, Jyllilä kertoo innostuneesti.


Uusi teknologia mahdollistaa
pääsyn uusille markkinoille

 

Uuden polven Prima Power Rapido Evo II -kone 3kW:n kuidulla tuo lisää vauhtia laserleikkaukseen ja mahdollistaa myös laserhitsauksen.
Laserhitsauksen jälki on siistiä, koska lämmöntuotanto on vähäisempää, osat pysyvät tarkempina ja niillä on parempi korroosion kesto. Tarkoitus on robotisoida hitsausta, jotta saamme tuotantoon tehokkuutta lisää, Jyllilä perustelee.

Kuitulaser tuo tarkkuutta leikkaukseen ja tekee siitä aiempaa stabiilimpaa ja nopeampaa. Investoinnin myötä myös hyödynnettävien materiaalien kirjo laajenee.

Pystymme jatkossa leikkaamaan myös esimerkiksi kuparia, messinkiä tai alumiinia. Myös huoltotarpeen ja käyttökustannusten saralla uusi laser on CO2-lähteistä 3D-laseria järkevämpi vaihtoehto, Jyllilä sanoo.
Lisätietoa:
Marko Jyllilä
Toimitusjohtaja, Relicomp Oy
p. 050 310 6822
Sähköposti: marko.jyllila@relicomp.fi