Kyllähän se on mielekästä, että saa tehdä asioita aivan kuin itse haluaa. Kukaan ei ole sekuntikellon kanssa seljän takana. Se on hienointa – Relicompilla saa toimia aika itsenäisesti. Meidän myyntitykki halusi minut väen väkisin tänne robottihitsaajaksi vuonna 2007. Kai se oli nähnyt, että pystyn sitä tekemään. Hitsarin hommaa olin tehnyt aiemminkin.

Uudessa työssäni varastovastaavana pitää katsoa, että tavarat menevät ajallaan perille asiakkaille, ja että sitä on hyllyssä, mitä tarvitaan. Siinä se periaatteessa on. Pitää myös vähän paperihommia tehdä ja hoitaa monia asioita siinä samalla, eli työ ei ole pelkkää kapulan vaihtoa robotin kanssa.

Tietysti on mukavaa, että tulee lisää vastuuta. Siitä on hyötyä, että on tullut oltua monissa työtehtävissä täällä. Tietää ainakin, mistä ne tavarat tulevat ja mitä kukin tekee täällä, ja tietää mennä oikeaan paikkaan kyselemään. Pystyn myös vaikuttamaan työtapoihini ja suunnittelemaan töitäni etukäteen.

Relicompilla on sellainen sopiva porukka, jonka kanssa voi puhua kaikista asioista. Täällä on myös monipuolista hommaa tarjolla. On hitsaamo, maalaamo, leikkaamo ja kokoonpano. Aina kun olen vaan ilmoittanut, että nyt piisaa tämä homma ja voisi tehdä jotakin muutakin, se on yleensä järjestynyt. Vastuu on siinä samalla lisääntynyt myös. Aina on jotakin spesiaalihommaa löytynyt.

Juha-Matti Murtonen
Varastovastaava
Relicomp Oy