Relicomp
Suomeksi In English På Svenska
Staff only

UUTISET

Tuomo Björkman on maalaamon ässä!


22.10.2015

”Kun hommaa on tehnyt täällä Relicompilla näinkin pitkään kuin minä, eli vuodesta 2001, niin jo tietää mitä tekee, ja se tuntuu hyvältä. Lisäksi kun on hyvät työkaverit ja viihtyy, niin se on kuitenkin ykkösasia. Meillä oli ennen käsimaalaamo Kauhajoella. Nykyinen automaattimaalaamo hankittiin Kurikan tehtaalle viime vuonna. Koko meidän porukka siirtyi sieltä Kurikkaan ja pari kaveria palkattiin lisääkin.

 

Tässä uudessa pintakäsittelylaitoksessa on nyt ihan erilainen kapasiteetti kuin ennen. Se on todella toimiva linja ja meiltä tulee paljon tavaraa ulos. Kappalemäärä on ainakin kymmenkertaistunut siitä, mitä saatiin käsilinjastolta. Kyllähän siinä saa välillä lujaa mennä, mutta kun porukka puhaltaa yhteen hiileen, niin saadaan tehtyäkin jotain.

 

Mehän ollaan tehty koko ajan myös parannuksia linjastoon. Porukan tekemät ehdotukset menevät täällä kyllä eteenpäin. Jos vaikka hoksataan joku asia, minkä voisi tehdä helpommin, niin pannaan siitä vaan viestiä työnjohtajalle. Ei niitä ole ollut vaikea lähestyä. Kaikki ne ovat olleet Reiskaa myöten sellaisia, että jos on ollut asiaa, niin kyllä siellä on kuunneltu. Ollaan esimerkiksi saatu aika ”hyväsesti” nostoapuvälineitä, jotka ovat helpottaneet työtä. Meillä on myös todella hyvät suojalaitteet: raitisilmamaskit, kuulosuojaimet, lasit ja viiltosuojahanskat – näissä kun on aika paljon teräviä pellinreunoja. Läheltä piti -tilanteet on siis minimoitu. Työturvallisuus on saatu hyvälle tasolle, kun saadaan työntekijöiltä palautetta tilanteista, jolloin ei ole vielä mitään sattunut, mutta olisi voinut sattua. Porukka osaa ja tietää meillä kemikaalit, ja kuinka niiden kanssa pitää olla. Työn kautta tämän maalaamisen oikeastaan oppii parhaiten. Ei siihen oikein kurssittamalla pääse sisälle, vaikka esimerkiksi uuden maalaamon linjastoon käytiinkin tutustumassa etukäteen ja koekäytettiin sitä.

 

Sanotahan, että työ on monipuolista. Siinä päivän aikana kerkeää tekemään kaikenmoista: on ripustamista sinne radalle, paikkamaalausta automaatin jälkeen ja pakkaamista. Kyllä siinä oikeastaan koko päivän saa kävellä edestakaisin eikä tarvitse paikallaan istua. Hengennostattajina ovat toimineet firman juhlat. Viime vuonna pidettiin esimerkiksi Halloween- ja avajaisjuhlat. Tärkeitä ovat myös kahvitauko- ja ruokatuntikeskustelut – niistä se porukkahenki oikeastaan koostuu. Ruoka- ja kahvitauot kun ovat olleet samaan aikaan, niin siellä tulee vaihdettua kuulumiset.

 

Parhaiten on jäänyt mieleen ensimmäisen päivä, jolloin tulin firmaan ja rupesin melko ummikkona vielä kattelemaan, mitä täällä yleensä tehdään. Hyvänä asiana jäi mieleen se, että porukkaan pääsi sisälle hyvin nopeasti ja vanhempien työntekijöiden opastamana alkuun.”

 

Tuomo Björkman
Pintakäsittelijä
Relicomp Oy


Lisää uutisia »